Atik Cameras

Author Topic: Shutter problem Atik 383L again  (Read 3074 times)

Mirandola

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Shutter problem Atik 383L again
« on: November 25, 2012, 09:08:35 PM »
Two days ago I received my first CCD - ATIK 383L. That's what I saw testing it:

Sometimes I see shutter closing no more the 1/4 of chip size and sometimes when I make en exposure I see that it shadows the corner of CCD's chip. Should I return it or there is an easy way to repair it by myself.

MikeM

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 158
    • myastroimages.com
Re: Shutter problem Atik 383L again
« Reply #1 on: November 25, 2012, 10:33:30 PM »
If it is brand new and that is how I received it I would send it back and ask for a new one.
Clear Skies!!
Mike

FSQ106N - AT8RC
G-11

Steve

  • Atik Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 160
Re: Shutter problem Atik 383L again
« Reply #2 on: November 26, 2012, 12:41:57 PM »
Hello,

Please do contact your dealer or send an email to support at atik-cameras.com and we will resolve this.
Best
Steve

Lex

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 244
  • We do it at night...
Re: Shutter problem Atik 383L again
« Reply #3 on: January 08, 2013, 07:54:09 PM »
I sent mine back because of this. One told me that this was an illness of the first cameras and that it has been solved in the current batches...

Atik; with their awesome customer service did the exchange in just 10 days!
CGEM, C11, TS Carbon Apo Triplet 90/600, TS Carbon UNC 254/1250, Atik 383l+, EFW2,
TSOAG, Lodestar....