Atik Cameras

Author Topic: Atik 414 Mono -problem  (Read 508 times)

Crooro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 36
Atik 414 Mono -problem
« on: January 07, 2020, 01:36:40 AM »
Hello everyone! I have just changed the desiccant tablets and I see that I still have a clearing around the nebula (marked in white as in the photos). Previously the same thing happened to me, then sometimes I had no problems with this clear around. What is it about ?

https://www.flickr.com/photos/126536798@N07/
Mount: Gemini G53F
Optics: Ritchey-Chrétien Astrograph 10''
Tecnosky Apo 152/1216/ EDT-80/480
Guide: Lodestar
Imaging: G2-4000 Moravian, Atik 414EX

Crooro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 36
Re: Atik 414 Mono -problem
« Reply #1 on: January 07, 2020, 10:41:43 AM »
This is  problem  :-\

https://www.flickr.com/photos/126536798@N07/
Mount: Gemini G53F
Optics: Ritchey-Chrétien Astrograph 10''
Tecnosky Apo 152/1216/ EDT-80/480
Guide: Lodestar
Imaging: G2-4000 Moravian, Atik 414EX

vince

  • Atik Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 240
Re: Atik 414 Mono -problem
« Reply #2 on: January 07, 2020, 01:15:36 PM »
Hello Crooro,

Sorry to hear you are having problems, could you please send us a fits file of a cooled flat frame into support@atik-cameras.com so we can have a proper look? Then we can investigate further.

Best regards
Vince

Crooro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 36
Re: Atik 414 Mono -problem
« Reply #3 on: January 07, 2020, 01:43:00 PM »
Thanks Vince
... I immediately send an email with ifile :)
https://www.flickr.com/photos/126536798@N07/
Mount: Gemini G53F
Optics: Ritchey-Chrétien Astrograph 10''
Tecnosky Apo 152/1216/ EDT-80/480
Guide: Lodestar
Imaging: G2-4000 Moravian, Atik 414EX