Atik Cameras

Author Topic: Problem with Ascom AtikCameras Server  (Read 1551 times)

fkane

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #15 on: June 18, 2020, 03:13:08 PM »
I un-installed the legacy Atik drivers and installed this new package.

I was able to select the EFW2/3 filter wheel via the ASCOM drive in TheSkyX Pro, but upon connecting to it I got an "error 206".

I tried connecting to it using the ASCOM Diagnostics app to see if it's a TSX issue, but that also had an error:

Create              Creating device
Connected           Connecting to device
Error               System.ArgumentOutOfRangeException: Specified argument was out of the range of valid values.
Parameter name: Index was out of range. Must be non-negative and less than the size of the collection.
Parameter name: index
   at System.Dynamic.ComRuntimeHelpers.CheckThrowException(Int32 hresult, ExcepInfo& excepInfo, UInt32 argErr, String message)
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , ComObject , Boolean )
   at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute2[T0,T1,TRet](CallSite site, T0 arg0, T1 arg1)
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object , Boolean )
   at System.Dynamic.UpdateDelegates.UpdateAndExecute2[T0,T1,TRet](CallSite site, T0 arg0, T1 arg1)
   at ASCOM.DriverConnect.ConnectForm.btnConnect_Click(Object sender, EventArgs e) in C:\ASCOM Build\Export\ASCOM.DriverConnect\ConnectForm.cs:line 265
Dispose             Disposing of device
Dispose             Completed disposal
ReleaseComObject    Releasing COM instance
ReleaseComObject    Completed release. Count: 0
GC Collect          Starting garbage collection
GC Collect          Completed garbage collection

vince

  • Atik Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 225
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #16 on: June 19, 2020, 09:44:11 AM »
Hello,

Thank you for trying this! Our software engineer sends his apologies! He has seen what is wrong but unfortunately is on leave today. We will get a working version of this uploaded again early next week. Sorry.

Thanks
Vince

fkane

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #17 on: June 19, 2020, 12:11:38 PM »
Happy to help; I'm a software engineer myself and understand it's challenging.

I'll be away from home next week but will test whatever is available as soon as I'm back. Thanks.

vince

  • Atik Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 225
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #18 on: June 26, 2020, 03:18:58 PM »
Hello,

Here is the latest version, I've tested it before uploading it and all seems to work fine for me.


https://www.dropbox.com/sh/dzrh2iqwtmfijx2/AACG53wmsYjCDlpq5mjq1_cra?dl=0

Best regards
Vince

fkane

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #19 on: July 02, 2020, 12:23:07 PM »
OK, finally got home to try this out. I think it works! I was able to connect to my EFW2 via the ASCOM driver in TheSkyX and control it, and observed that memory usage remained stable.

It will be awhile before conditions will allow for testing out an all-night imaging run again here in Florida, but this build looks promising. Thanks!

vince

  • Atik Staff
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 225
Re: Problem with Ascom AtikCameras Server
« Reply #20 on: July 02, 2020, 01:58:57 PM »
That's great, thanks a lot for trying out.

Best regards
Vince